North Wilkes Middle School

Skip to main content
Mobile Menu
District
These things we do, so ALL may lead!
Public Notice
Miscellaneous » About Us » Daily Schedule

Daily Schedule

North Wilkes Middle School

2019-2020

Daily Schedule

THESE THINGS WE DO, SO ALL MAY LEAD!

6th Grade

7th Grade

8th Grade

7:25-7:45       Jaguar Pride Time  (Breakfast, locker, WJAG)

7:25-7:45       Jaguar Pride Time (Breakfast, locker, WJAG)

7:25-7:45      Jaguar Pride Time  (Breakfast, locker, WJAG)

7:45-8:05         LEAD UP Block

7:45-8:05        LEAD UP Block

7:45 - 8:05     LEAD UP Block

8:07 - 8:52       Exploratory 6A  (45 min)

8:05-9:13        1st Core   ORANGE

8:05 - 9:13     1st Core    ORANGE

8:54 - 9:39       Exploratory 6B   (45 min)

9:15 - 10:23    2nd Core   GREEN

9:15 - 10:23    2nd Core   GREEN

9:41 - 10:49    1st Core   ORANGE

10:25 - 11:00  3rd Core  (Part I = 35 min)  YELLOW

10:25 - 11:10  Exploratory 8A  (45 min)

10:51 - 11:59  2nd Core   GREEN

11:02 - 11:42  Lunch(25)/Physical Activity Time (15)

11:12 - 11:57  Exploratory 8B  (45 min)

12:00 - 12:40  Lunch(25)/Physical Activity Time (15)

11:42 - 12:15  3rd Core (Part II = 33 min)  YELLOW

11:59 - 12:39 3rd Core (Part I = 40 min)  YELLOW

12:42 - 1:50     3rd Core  YELLOW

12:17 - 1:02    Exploratory 7A  (45 min)

12:45 - 1:25   Lunch (25)/Physical Activity Time (15)

1:52 - 3:00       4th Core   RED

1:04 - 1:49      Exploratory 7B  (45 min)

1:22 - 1:50    3rd Core  (Part II = 28 min)  YELLOW

3:00 - 3:25       Jaguar Academy

1:51 - 2:59      4th Core    RED

1:52 - 3:00   4th Core    RED

3:25 - 3:30      Homeroom

3:00 - 3:25      Jaguar Academy

3:00 - 3:25  Jaguar Academy

 

3:25 - 3:30      Homeroom

3:25 - 3:30  Homeroom

 

  • Breakfast will be served on each hallway daily from 7:24-7:45 a.m.  After going through breakfast line, students should report directly to Jaguar Pride Time at 7:25 a.m. They may use this time to go to their locker and restroom, but be mindful that students may not leave the hallway once they have reported to their homeroom without a pass from a teacher.  

 

  • Lunch and Physical Activity Time should be a time of renewal for each student.  Physical activity time is a reward time students will maintain unless their average in any class drops below a C, which will result in their required attendance at Smart Lunch (see schedule below) on the designated day until the average is again a C or higher.  Note:  If it becomes necessary to cancel PA time due to inclement weather, students will remain/return to class for 15 minutes of self-sustained reading or other activities as planned by the teacher/hall. In the winter, students should come to school prepared for cooler temperatures during PA time.  
 
  • Announcements will begin each day at approximately 3:23.  Students should listen carefully each day to announcements before returning to homeroom.  Once announcements are complete, students will then return laptops to homeroom and visit their lockers before dismissal at 3:30. Note:  Each student is responsible for returning his/her laptop at the end of the day before 3:30.  Failure to do so is a violation of his/her technology agreement.